Caparol Carat kanske absolut bästa färg för träfasad

Carat Oljefärg från Caparol är troligen säsongens hetaste nyhet inom färg och måleri. Färgen har ett unikt hårt, formstabilt och klibbfritt ytskikt som är smutsavvisande. Samtidigt skapar den ett effektivt skydd som hindrar fukt att tränga in. Ytskiktets unika struktur gör också att fasaden vid regn spolas ren och torkar snabbt. En ren, snabbtorkande yta minimerar effektivt möjligheten för smuts, alger och mögel att få fäste.

Fasaden behåller därför sin vackra färg och lyster under lång tid. Den höga torrhalten ger suverän täckförmåga. Färgen har dessutom penetrerande olja som tränger in i träet och skyddar.En mycket stor vinst med detta är att strykning med separat grundfärg blir överflödigt. Två strykningar med Carat räcker på en trären yta.


Carat är en både lätt och snabb färg att arbeta med. Den är dammtorr efter bara två timmar och övermålningsbar redan efter 10 timmar, väsentligt snabbare än traditionell Alkydoljefärg med andra ord. Dessutom är den både lätt och skön att måla med, vid strykning känns den som en klassisk oljefärg. Vi på N&H tycker att dett är en spännande produkt som vi själva skall prova under säsongen 2011. För dig som vill läsa mer (klicka här). För dig somm vill se filmen om Carat (klicka här)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s