En framtid utan olja eller bensin.

N&H kommer att följa debatten kring framtidens energi och bränsleförsörjning. Att olja blir dyrare och dyrare kan väl inte undgått någon. På OPEC:s hemsida kan man följa prisutvecklingen för råolja de senaste åren.

Hos N&H har de flesta installerat värmepump och monterat ner sina gamla oljebrännare. Men frågan är – hur kommer vårt samhälle att klara av att ställa om från att vara beserat på råolja som baskemikalie för både bränsle och för alla de produkter som produceras av produkterna som kommer ut från den petrokemiska industrin ?

I Sverige bygger vi etanolfabriker i ett försök att skapa en lokal bränsletillverkning för våra fordon. Samtidigt så säger politikerna i Bryssel att etanol är 1:a generationens fordonsbränsle, och att vi nu måste börja satsa på 2:a generationens bränslen så som metanol och DME.

För dig som vill läsa mer om Metanol som fordonsbränsle så rekomenderar N&H Värmlandsmetanols hemsida (och alla de länkar som finns där). Kanske är metanol något som vi kommer att se mer av i framtiden.

N&H

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s